Bura SHIHAN

Chefinstruktør for JKA Danmark

8.dan JKA

Bura SHIHAN startede sin karriere indenfor Budo som 20-årig med Jiu-jitsu og Judo, hvor han blev 1. Dan i begge kampformer. Som instruktør i Judo var SHINAN på træningsophold i Tyskland, hvor han her for første gang så Karate, som i øvrigt var Gojo-ryu. Det var i 1963 Sensei fik foranlediget Okamoto sensei 4. Dan Gojo-ryu, til at komme til Danmark, og i 1964 blev SHINAN gradueret som den første og eneste i Danmark 1. Dan i Gojo-ryu.

Året efter i 1965 skulle vise sig, at blive det år hvor SHINAN fandt det han havde søgt efter, nemlig JKA Shotokan karate-do. Dette blev muliggjort ved, at Kobayashi SHINAN 5. Dan i 1965 besøgte Danmark som observatør for JKA for at bedømme grundlaget for JKA Shotokan Karate i Danmark.

Det tog SHINAN 2 timers træning under Kobayashi sensei at blive overbevidst, og hermed var  JKA Shotokan Karate en realitet i Danmark.

Nogle måneder efter blev Watanabe sensei 4. Dan udsendt af JKA, og var her i 3 måneder, hvor SHINAN fik intensiv træning 6 timer hver dag og opnåede her som den første i Norden at bliver gradueret 1. Dan JKA Shotokan karate, dette skete i maj 1965. Kobayashi SHINAN vendte atter tilbage hertil i 1967 og blev her i 10 måneder. JKA Shotokan Karate blev yderligere udviklet og DKF (Dansk Karate Forbund) blev oprettet for første gang med Kobayashi SHINAN som Chefinstruktør, og i november blev SHINAN 2. Dan.

Danmark deltog dette år i det første Europamesterskab i Wien, hvor SHINAN opnåede en 4. plads. I 1969 blev det første Danmarksmesterskab afholdt under DKF, hvor SHINAN vandt både Kata og Kumite.

I december 1972 blev SHINAN 3. Dan, der var foruden sensei kun 5 andre i Europa der var 3. Dan i JKA Shotokan karate. Året efter blev Verdensmesterskabet afholdt i Japan, hvor det danske hold blev nummer 5 i kata. I den forbindelse blev SHINAN specielt inviteret til det årlige Universitetsmesterskab med mange og højt graduerede deltagere. Her opnåede SHINAN måske sit bedste og mest mindeværdige mesterskab, ved at besætte 1. pladsen i Kumite, hvilket var en stor overraskelse for de andre deltagere, som ikke havde ventet konkurrence fra en Europæer. SHINAN rejste derpå i 1975 til Japan for at prøve til 4. Dan. At komme til Honbu dojo som 3. Dan og Europæer, kræver stor selvtillid, her finder man ud af hvad JKA står for.

Hvis man ikke er Karate-ka af hele sit hjerte, bør man ikke betræde JKA Honbu dojo.

SHINAN kom som ventet til at bruge al sin udholdenhed og stræbsomhed under træningen, som var hård og intensiv i alle former, under de 4 timers træning dagligt op til gradueringen.

En uge før gradueringen blev SHINAN skadet under træningen. Ved næste træning blev SHINAN nægtet adgang af JKA's læge, men gradueringen skulle SHINAN under alle omstændigheder kæmpe, og gjorde det over al forventning i både Kihon. Kata og Kumite, hvilket beviser hans udholdenhed og fighterhjerte.

Ugen efter fik SHINAN at vide, at han nu var 4. Dan JKA.

Efter SHINAN ’s 4. Dan's graduering i Japan skete der en stor udvikling indenfor JKA Shotokan Karate i Danmark, ved at Tanaka SHINAN efter mange tilbud fra andre lande valgte Danmark, på grund af den disciplin og respekt eleverne udviste. I de mellemliggende år blev JKA fornyet og udviklet, og dette bevirkede blandt andet et Europamesterskab og 2 tredjepladser for hold ved Euromesterskaberne samt mange andre gode resultater for de danske kæmpere.

SHINAN blev i 1982 gradueret 5. Dan JKA som en af de få anerkendte JKA instruktører udenfor Japan.

Dette var et kort rids over SHINAN's karriere indenfor Budo og JKA.

Der har været mange andre bemærkelsesværdige resultater og oplevelser siden SHINAN startede JKA i Danmark. SHINAN er højt respekteret for sin ufravigelige holdning ved udbredelsen af JKA Shotokan Karate i Danmark, Norden og Europa.

Den tillid og respekt overfor SHINAN har vi alle danske karate-ka, hvordan kan man andet, når man har set SHINAN med hele sit liv og sjæl lede JKA Danmark, med en utrolig beslutsomhed og idealisme og udbredt vores viden indenfor Karate-do. Vi siger tak for den udbytterige lærdom og føler os alle i gæld til SHINAN .

Domo Arrigato Gozaimashita.

 

---------------------------------------------------

 

SPEKTAKULÆR NYHED !

TILLYKKE BURA SHIHAN

(FOTO: Brian Chabert)

En nyhed der har vækket genklang i hele JKA karateverden er at Chefinstruktøren for JKA Danmark Bura SHIHAN 7. dan JKA er inviteret af Japan Karate Associations ledelse med Chefinstruktøren Ueki shuseki shihan i spidsen til at undervise på Japan Karate Associations  Soh Honbu Dojo i Japan.

 Dette er første gang at en udlænding (gaijin) for lov at undervise på JKA Honbu Dojo. Dette er en utrolig cadeau til Bura SHIHAN og en stadfastelse af, at Bura SHIHAN nyder en kæmpe respekt ikke alene nationalt, men sandelig også internationalt.

 Bura SHIHAN er teknisk chef for JKA Europa og har gennem mange år undervist i hele Europa til store udbytte for de tusinder af elever der har haft den store glæde i at blive undervist af Bura SHIHAN.

 For os i JKA Danmark er det en kæmpe store nyhed og en utrolig store glæde på Bura SHIHAN's vegne der nu i over 50 år har udviklet og udbredt karate do både nært og fjernt.

 Dette at undervise på Soh Honbu Dojo i Japan, et  lukket forum for udlændinge når talen kommer på undervisning er en fantastisk bedrift af Bura SHIHAN ikke mindst set i lyset af at Japan Karate Association råder over meget højtgraduerede estimerede instruktører der aldrig har overværet at en udenforstående instruktør kommer og underviser på Soh Honbu Dojo.

Tillykke til Bura SHIHAN, tillykke til JKA Danmark som vi alle på SHIHAN's vegne er fantastisk glade for og igen viser hvor heldige vi er i JKA Danmark med sådan en kapacitet indenfor vores rækker som vi prissætter utroligt meget.  Endnu en milepæl er nået, endnu en anerkendelse, endnu en store glæde har fundet vej til os i JKA Danmark.

 

JKA DANMARK

Shihankai

 

-------------------------

 

Japan Karate Association

Danmark

 

Bringer hermed en kæmpe nyhed !

 

BURA SHHAN 8. DAN

 

Chefinstruktør for JKA Danmark Bura SHIHAN er blevet promoted til 8. dan.

Dette skete lørdag den 14. februar 2015 på JKA Japan shihankai samling.

 

Dette er en fantastisk god og kærkommen nyhed for alle som træner karate do og en stor cadeau til Bura SHIHAN for hans kæmpe arbejde for karate i Danmark og ikke mindst ude i Europa, hvor Bura SHIHAN er teknisk direktør for JKA Europa.

 

Ikke alene er Bura SHIHAN 8. dan i JKA, men som den første og eneste i verden er Bura SHIHAN blevet 8. dan i 4. verdensforbund JKA, JKA WF, WUKF og UWK.

 

JKA DANMARK SHIHANKAI ønsker Bura SHIHAN hjertelig tillykke med  den fortjente 8. dan.  At opnå 8. dan er ubeskrivelig stort, at Danmark har sådan en kapacitet er simpelthen fantastisk og glædeligt for alle os der forsker i denne ædle kunstart. Endnu engang tillykke til Bura SHIHAN , JKA Danmark og JKA Europa.

 

 Shihankai

JKA Danmark

---------------------